Kunstig intelligens: fremtiden?

Er kunstig intelligens en velsignelse eller en forbandelse? Allerede nu har AI-værktøjer overtaget meget manuelt arbejde, og snart vil skolebørn også få deres egen kunstige læringsmakker.

Er det for sent at nå at følge med teknologiens rivende udvikling? Selvom jeg bruger meget tid hver uge på at holde mig ajour med kunstig intelligens, så sker der udviklinger time for time.

Jeg har i nogen tid eksperimenteret med forskellige AI-værktøjer, som Adobe Firefly, HeyGen og DALL-E 3.

Se et udpluk her på siden.

Jeg har arbejdet i MidJourney siden september 2023, og har efterhånden fået udformet lidt af hvert. Ved hjælp af et tilstedeværelseskursus om MidJourney på Næsseslottet i november, har jeg fået bedre redskaber til at bearbejde mine idéer i programmet.

HeyGen

Med videoprogrammet HeyGen kan man nu oprette sine egne avatars. Det er spændende, og der er masser potentiale i værktøjet i forhold til bl.a. læring. Jeg er først lige begyndt at arbejde i HeyGen i slutningen af december, så jeg har stadig meget at lære. Jeg har oprettet et par avatars, som jeg har fået nogle berigende videoer ud af.

Eksempler følger!